Interieurarchitectuur - Tuinontwerp

De bouw of verbouwing van een woning of bedrijfspand vraagt om een gedegen en weloverwogen aanpak. Hieronder vindt u een beschrijving van het totale ontwerpproces, zodat u weet wat u kunt verwachten. Op basis van de gevraagde werkzaamheden zullen wij een aantal of alle onderstaande fases samen doorlopen.

Kennismaking

Voorafgaand aan elk project vindt er een kennismakingsgesprek plaats.
Tijdens dit gesprek stellen we samen het programma van wensen en eisen op.
Dit kan een totale verbouwing zijn van uw woning of bedrijfspand, een tuinontwerp, een badkamer- of keukenontwerp of alleen een kleur- en materiaaladvies. We bespreken uw verwachtingen en uw budget en de bestaande situatie wordt in kaart gebracht.
Op basis van dit gesprek stel ik een offerte op voor de gevraagde werkzaamheden.

Schetsontwerp

Als u akkoord bent met de offerte ga ik aan de slag met het schetsontwerp.
Ik zal meerdere schetsontwerpen presenteren die laten zien wat mijn idee├źn zijn voor de indeling en inrichting. Op basis van deze schetsontwerpen geeft u aan naar welk ontwerp uw voorkeur uitgaat.

Definitief ontwerp

Het gekozen ontwerp uit de schetsontwerpfase werk ik uit tot een definitief ontwerp, voorzien van werktekeningen, 3d tekeningen, omschrijvingen en materiaalkeuze.
In deze fase maak ik ook een lichtplan en geef ik kleur- en materiaaladvies. Indien gewenst kan ik met deze tekeningen offertes aanvragen bij uitvoerende partijen als een aannemer en leveranciers van o.a. verlichting, tegels en sanitair.

Werkwijze Tuinontwerp, Interieurarchitectuur Sittard

Ontwerp per ruimte

In het definitieve ontwerp teken ik de badkamer, keuken en eventuele maatwerk kasten in. Deze ruimtes werk ik in detail uit door tekeningen in aanzicht en perspectief te maken, inclusief sanitair- en materiaalkeuzes en kleuren. Met deze tekeningen kan ik voor u offertes bij interieurbouwers en leveranciers aanvragen.

Offertes derden

Alle ontvangen offertes van de uitvoerende partijen en leveranciers zal ik controleren en met u doornemen. Hierdoor krijgt u een goed overzicht van de totale bouw- of verbouwkosten.

Ontwerpbegeleiding

Indien gewenst kan ik tijdens de uitvoering van het project op de bouwplaats de voortgang en de kwaliteit in de gaten houden, controleren en daar waar nodig corrigeren. Ik zal hierbij voor de uitvoerende partijen het aanspreekpunt zijn,
wat u veel werk uit handen neemt.

Bouwvergunningsaanvraag

Indien nodig en gewenst kan ik in samenwerking met een bouwkundig tekenaar de bouwvergunningsaanvraag voor u verzorgen.
Dit zal altijd in samenwerking zijn met een extern bureau.

Graag licht ik bovenstaande toe in een persoonlijk gesprek!

Werkwijze Tuinontwerp, Interieurarchitectuur Perceel02 Sittard